Att leva med kroniskvärk......

Det syns nog för det mesta INTE på utsidan.......
Och OM det skulle synas varje dag hur det känns, skulle jag nog inte orka se mig själv i ögonen när jag bortsar tänderna.
I en artikel i Aftonbladet går att läsa :

Kan man mäta smärta på ett objektivt sätt?

-Nej, det är en subjektiv upplevelse och vårt sätt att mäta smärtan bygger på vad patienten berättar för oss, säger Björn Gerdle.

Och Vidare :

Det går att lära sig att leva ett bra liv trots kronisk smärta. Det menar professor Björn Gerdle, expert på smärta och smärtlindring vid Universitetssjukhuset i Linköping.

-Det är många människor som lever ett förhållandevis bra liv trots att de har ständig värk, säger han.

Ungefär 20 procent av svenskarna lider av svår långvarig smärta.

Värk som är spridd i en stor del av kroppen och som har hög intensitet kan vara svår att uthärda. Men även för de med svårast tillstånd finns bra behandlingsmetoder, betonar Björn Gerdle som själv är en ivrig förespråkare av beteendemedicinska behandlingssätt där man ser kroppen och själen som en helhet och visar på att det faktiskt går att ”tänka sig bättre”......

 

 

Så VAD gör jag .....???

Jag försöker vara så jääääääääääval positiv och INTE känna efter ....

MEN hur gör man då när det enda som hjälper är : att trycka i sig de starkaste tabletterna man har som gör att man somnar och sen när man återigen efter ett par timmar vaknar av värken göra om samma procedur...??????

Vidare på nätet går att läsa:

Smärta kan ge sociala problem

Sömnproblem är vanliga och en ständig trötthet minskar dessutom smärttåligheten. Smärta ger också sociala konsekvenser. Man kan tappa framtidstron, isolera sig och blir mer och mer passiv. Beroendet av andra människor kanske ökar. En långtidssjukskrivning kan dessutom innebära ekonomiska bekymmer och förlorad självkänsla.

 

No shit...... Jo då DET kan jag förstå till fullo! Just detta med : en ständig trötthet minskar dessutom smärttåligheten. Smärta ger också sociala konsekvenser. Man kan tappa framtidstron, isolera sig och blir mer och mer passiv. Beroendet av andra människor kanske ökar.

 

Detta jääääääävla beroende !!!!

Och FRAMTIDS tro ..... Ha ha ha ha JO TJENA!!!!!

Här är ett utdrag ur en av handling i ämnet Kronisk smärta: ABSTRAKT
Kronisk smärta är smärta som varar längre än sex månader. Många sjuksköterskor betraktar kronisk smärta som ett diffust tillstånd. Patienterna med kronisk smärta blir inte betrodda utan bemöts med misstro och misstänksamhet från sjuksköterskorna. Syftet med studien är att belysa hur patienten med kronisk smärta upplever sjuksköterskans bemötande. En litteraturstudie genomfördes för att kartlägga och beskriva aktuell forskning inom området. I resultatet framkom det att vissa patienter uttryckte besvikelse över sjuksköterskans misstänksamhet och misstro för den kroniska smärtan. Andra patienter kände sig rädda för att bli beskrivna som någon som endast är till besvär.

 


Kommentarer
Postat av: Cheap New Era Hats

We are one of the best Hats wholesaler for New Era Caps Online,including:Wholesale New Era Caps,New Era 59fifty Caps,Cheap New Era Caps, New Era Caps China, Cheap 59fifty Caps Online.Enjoying your New Era Caps.

2012-03-16 @ 09:57:46
URL: http://www.cheap-new-era-hats.com
Postat av: Louis Vuitton Handbags

Après avoir suspendu son activité pendant de longs mois, le laboratoire va pouvoir enfin reprendre ses publications sur son site officiel.

2012-03-20 @ 08:52:13
URL: http://www.louis-vuitton-2012.net

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0